Tuesday, February 17, 2009

Bogel Membogelkan....


Sejak dua tiga hari ini, kecoh cerita mengenai foto bogel YB Elizabeth Wong yang telah diedarkan kepada wakil-wakil media dan atas dasar mempertahankan maruah dan privasi beliau, YB Eli telah bertindak membuat satu laporan polis bagi membenarkan polis menjalankan siasatan.

Meletus sahaja isu ini, sekonyong-konyong pemimpin Umno pun mula bersuara mengutuk perbuatan 'tidak bermoral' YB Eli. Ternyata pahlawan Melayu yang begitu lantang bersuara menghina wanita malang ini tidak lain dan tidak bukan adalah YB Khir Toyo, bekas Menteri Besar Selangor yang paling dibenci dan menjijikkan dalam sejarah negeri Selangor. YB Khir dengan penuh bangga mengadakan satu sidang akhbar menuntut supaya YB Eli melepaskan jawatan sebagai Exco dan juga Adun Bukit Lanjan. Ternyata beruk Jawa ini terlampau celupar pada saat ini dan jika beruk inilah yang memenangi pemilihan Ketua Pemuda - ternyata Umno adalah parti yang paling tidak bermoral dalam sejarah Malaysia.

Sedar atau tidak, foto bogel YB Eli ini telah diambil tanpa kerelaan beliau dan telah dimiliki oleh mereka yang tidak bertanggungjawab yang berniat jahat dengan cuba untuk mengedarkan gambar ini kepada umum. Sesungguhnya ini adalah satu pencerobohan privasi seperti mana yang pernah terjadi terhadap salah seorang aktres terkenal negara, Nasha Aziz satu masa dulu. Tidakkah kita sedar bahawa sebenarnya YB Eli dan juga banyak lagi wanita di luar sana yang mengalami situasi serupa adalah sebenarnya mangsa kepada kerakusan nafsu serakah lelaki yang berhidung belang. Apalah beza mangsa-mangsa 'foto paksa' ini dengan mangsa-mangsa rogol yang terdiri dari anak-anak dara kita. Pernahkah YB Khir terfikir?

Adakah kerana angkara seekor syaitan bertopengkan manusia, YB Eli, yang merupakan seorang mangsa, harus menanggung beban dan noda yang dilakukan oleh sang syaitan. Pahit untuk saya katakan, pernahkah terlintas di fikiran YB Khir andai satu hari nanti gambar anak dara beliau diambil oleh si mamat skodeng dan disebarkan di merata-rata tempat, apakah yang perlu dipersalahkan adalah anak itu? Moga dijauhkan, andaikan bahawa satu hari nanti anak dara YB Khir dirogol oleh teman lelakinya, apakah YB Khir akan menuduh anak daranya tidak bermoral?

Aku rasa begitu jijik sekarang ini melihat seorang pemimpin Melayu yang mengaku Islam begitu busuk hati dan perangai sehinggakan tidak dapat membezakan antara tidak bermoral dan mangsa jenayah. Dek kerana perbezaan politik, YB Khir sanggup meletakkan diri beliau setaraf dengan penjenayah dalam kes ini. Saya menyeru seluruh anak dara yang bercita-cita atau berminat untuk menyertai pergerakan Puteri Umno supaya menghentikan niat anda kerana andai satu hari nanti anda dirogol atau diaibkan dengan gambar-gambar bogel anda tidak akan mendapat pembelaan sewajarnya dari pimpinan Pemuda Umno kerana anda semua tidak bermoral.

dicatat oleh R-feev Qanun fi at Dunia....


No comments:

Semak Waktu Solat Dan Marilah Sembahyang..

Prayer Times For 6 Million Cities Worldwide
Country: