Wednesday, June 16, 2010

Berita Tergempak Dari Pulau MutiaraSekumpulan pemimpin United MuNkEeE di Jelutong begitu berang dengan tindakan setiausaha MuNkEeE Pulau Pinang, Datuk Azhar Ibrahim kerana mengumumkan kepada media bahawa beberapa cawangan di negeri berkenaan akan ditutup.

Ketika sidang media lebih dua jam di Hotel Grand Continental, Pulau Pinang, mereka mencabar Azhar membuktikan bahawa cawangan berkenaan benar-benar tidak aktif dan mendakwa tidak dimaklumkan berhubung pembubaran itu oleh majlis tertinggi parti.

Kumpulan berkenaan berkata urusan membubarkan mana-mana cawangan sepatutnya dibuat oleh pemimpin tertinggi United MuNkEeE dan bukannya oleh Azhar.

Menurut pemimpin United MuNkEeE cawangan Persiaran Perak, Idris Osman, Pendaftar Pertubuhan juga tidak memaklumkan berhubung pembubaran cawangan berkenaan.

Katanya, semakan dengan pendaftar dua bulan lalu mendapati cawangan-cawangan berkenaan masih aktif.

"Sepatutnya majlis tertinggi parti yang patut membuat pengumuman itu, bukannya Azhar. Siapa dia untuk berbuat demikian,” katanya dengan nada sinis.


ini bukan gambar ahli UMNO


Nada yang sama disuarkan oleh pemimpin cawangan Taman Perak, Mahadzir Mohd Mustaffa yang menuduh Azhar bersekongkol dengan pihak tertentu untuk menutup cawangan berkenaan demi kepentingan politiknya menjelang pemilihan parti akan datang.


"Azhar mesti melawat cawangan-cawangan berkenaan dan melihat sendiri keadaan yang sebenar. Ini isu yang besar yang bakal menentukan masa depan United MuNkEeE, bukan sahaja di Jelutong tetapi juga Pulau Pinang,” katanya.

Dalam pada itu, pemimpin cawangan Jalan P Ramlee Syed Feisal Syed Mohd mendakwa 13 cawangan berkenaan ditutup kerana ahlinya didakwa menyokong Pakatan Rakyat.

"Kita tidak sepatutnya bertindak tanpa sebarang bukti. Kecuali mereka didapati berceramah di pentas Pakatan Rakyat, membawa bendera pembangkang ataupun membidas United MuNkEeE, kita tidak boleh mengandaikan mereka menyokong pembangkang,” katanya.

Semalam, Azhar, yang juga ADUN Penaga (BN) mengesahkan 13 cawangan United MuNkEeE dibubarkan.

Katanya, keputusan itu dicapai pada mesyuarat Barisan Nasional di Pulau Pinang pada Ahad lalu.

Beliau juga memaklumkan bahawa semua ahli daripada cawangan yang dibubarkan itu diserapkan ke 25 cawangan yang lain.

Dalam pada pejuang - pejuang pro pakatan ternanti - nanti akan berita ini apakan ia akan di siarkan dalan Melalok,Berita hairan ataupu Kosmolentong?pasal yang berembat ni skang adalang geng MuNkEeE mamak dengan melayu tanjung.

Ini menunjukkan Pakatan ada harapan cerah untuk bertahan di Tanjung dan Jelutong biarpun United MuNkEeE dengan angkuh berkata yang mereka akan tawan Pulau Pinang.Tapi kalau dah ceritanya Nana Tanjung berembat Mamu Seberang Perai alamat sampai tiupan sangkala pertama pun United MuNkEeE takde peluang nak rampas Pulau Pinang.

Lagi pun tugas penting bagi Pakatan sekarang ialah kalau nampak Geng United MuNkEeE dari Geng Nana Tanjung tengah Berembat dengan geng Mamu Seberang ada lagi baik kasi curahkan minyak petrol.......kasi tambah api ...........kasi tutp lagi banyak cawangan dan bahagian United MuNkEeE!!!!

kah...kah....kah....kah..........

No comments:

Semak Waktu Solat Dan Marilah Sembahyang..

Prayer Times For 6 Million Cities Worldwide
Country: