Wednesday, September 16, 2009

-SETELAH TUJUH TUJUH TAHUN DI KAMUNTING DAN SETELAH DEMO DEMI DEMOBEBAS JUA AKHIRNYA.............Mat Sah Mat Satray suami kepada aktivis Gerakan Mansuh Isa
puan Norlaila Othman telah dibebaskan petang ini
bersama 4 orang lagi tahanan ISA.


Mat Sah pada awalnya di tuduh sebagai Mujahideen kemudian
beralih ke KKM dan akhirnya JI.


Dari apa yang difahamkan kawasan semuanya telah berubah.


NOTA :


Berikut senarai lima anggota Jemaah Islamiah (JI) yang dibebaskan dari Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) petang ini.

1. Abdullah Daud

2. Mat Sah Mohd. Satray

3. Ahmad Kamil Md. Hanapiah

4. Mohd. Nasir Ismail

5. Muhammad Amir Md. Hanafiah.

Antara lima yang dibebaskan itu, Abdullah Daud merupakan tahanan yang paling lama ditahan iaitu selama tujuh tahun enam bulan.

Syabas Kepada Para Demostran,Syabas kepada anak muda dan mahasisiwa yang cool dan berani akhirnya demonstrasi berjaya memberi tekanan demi tekanan kepada kerajaan pimpinan Bini Najib (BN) untuk membebaskan tahanan I.S.A yang di tahan tanpa bicara.

Hanya yang belum di Mansuhkan ialah akta Zalim yang penuh dengan drakonian .Oleh itu jangan berhenti berjuang,kita akan terus mara hingga nasib rakyat terus terbela dari di zalimi oleh geng algojo.Inilah Barisan anak Muda yang cool dan berani menentang kezaliman I.S.A....Syabas di ucapkan pada anda semua semoga perjuangan tetap akan di teruskan.

2 comments:

hj jamaludin said...

Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
OK , Alhamdullilah ,penjara sial telah membebaskan lima tahanan orang JI dari ISA .Soalan:
Adakah perjuang anti ISA akan berhenti dari memperjuangkan anti ISA.Saya berharap agar kumpulan atau aktivitis anti ISA akan tetap terus memperjuangankan pemangsuhan ISA di Malaysia . So bagi bekas keluarga tahanan ISA janganlah kamu melupakan bagaikan kacang lupakan kulit . Inilah Masa buat bekas tahanan ISA yang baru dilepaskan supaya membalas budi dengan menyambungkan permasuhan ISA kerana masih ada lagi tahanan 9 orang yang masih merengkok di dalam tahan sial we2.

LeeSlimShady said...

Kami aktivis,mahasiswa dan anak muda tak akan berhenti berjuang sehingga akta ini di hapuskan dari muka bumi ini....dan sehingga kemunting di tutup untuk membebaskan ke semua tahanan nya

Semak Waktu Solat Dan Marilah Sembahyang..

Prayer Times For 6 Million Cities Worldwide
Country: