Saturday, December 5, 2009

Kemunculan "Jelmaan" Beng Hock di bangunan Plaza Masalam yang mahu menuntut keadilan memaksa Ahmad Said Meletak jawatan

Beng Hock kembali setelah kuburnya di gali semula

Dilaporkan “hantu” Teoh Beng Hock dilihat merayau-rayau oleh pengawal keselamatan yang bekerja di Plaza Masalam.Tiga individu mendakwa mereka ternampak satu lembaga yang menyerupai mendiang Teoh Beng Hock merayau-rayau di ibupejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di Plaza Masalam, Shah Alam.

Menurut laporan akhbar China Press, lembaga tersebut dilihat di tingkat lima bangunan tersebut - tempat Teoh ditemui mati dan di tingkat 14, iaitu pejabat SPRM Selangor.

Laporan itu menyebut seorang pengawal keselamatan dan dua pegawai SPRM terserempak dengan lembaga itu sekitar bulan Oktober lalu - lebih dua bulan selepas Teoh ditemui mati.

Pengawal keselamatan tersebut yang enggan namanya disebut berkata, dia tidak nampak muka lembaga itu, tetapi ia berpakaian sama seperti yang dipakai mendiang ketika datang ke pejabat SPRM dulu.

"Saya nampak mayatnya selepas jatuh. Saya pasti ianya Teoh walaupun saya hanya lihat bahagian belakangnya," katanya sambil menambah kejadian itu berlaku kira-kira jam 6.30 petang.


Ketika mencerita semula kejadian itu, pengawal tersebut berkata dia pergi ke bilik air di tingkat lima di mana secara dia tiba-tiba terdengar bunyi orang berjalan. Pengawal keselamatan yang lain tidak bertugas ketika itu.

"Saya rasa pelik. Biasanya pada waktu itu tiada orang lain di situ. Lalu saya berjalan ke arah tandas... kemudian saya nampak seorang lelaki di depan lif, dia memakai kot hitam dan berseluar putih," katanya.

Pada masa itu, tidak terlintas di fikiran pengawal tersebut bahawa ia adalah lembaga yang menyerupai Teoh itu.

"Saya bertanya dia hendak ke mana kerana tiada orang di atas. Dia menjawab "saya nak naik ke atas", lalu masuk ke dalam lif.

"Ketika itulah saya terfikir yang dia nampak seperti Teoh, jadi saya bergegas ke bilik keselamatan untuk melihat CCTV, tetapi tiada seorang pun dalam lif tersebut.

Malahan ada pengawal keselamatan yang mendakwa digigit tengoknya oleh lembaga yang menyerupai Teoh Beng Hock. Selepas kejadian, pengawal berkenaan meminta ditukarkan ke pejabat MACC di Putrajaya..

Hari ini kita juga dikejutkan dengan berita persaraan awal oleh Ketua Pesuruhjaya SPRM, Ahmad Said. Apakah persaraan Ahmad Said ada kena mengena dengan lembaga Teoh yang dilihat di Plaza Masalam Seksyen 9 Shah Alam?

Apa-apa pun, jalan terbaik ialah Ahmad Said harus menyelesaikan kes misteri kematian Teoh Beng Hock dengan mendapatkan keadilan untuk mendiang sebelum meletakkan jawatan. Jika tidak, "Jelmaan" Beng Hock akan menghantui Ahmad Said sepanjang hidupnya dan kebahagiaan hidup akan hilang diselubungi rasa bersalah. Dan ini lebih “seram” dan menakutkan dari terlihat "Jelamaan" Teoh Beng Hock.

3 comments:

checkmate said...

cerita hantu altantuya ada x?

LeeSlimShady said...

hantu altantuya dah selalu muncul bagi lah...can pada hantu beng hock pulak!!!!!

perompak harta rakyat said...

kalau amat Said berenti pun... selagi dia tak x ungkapkan kebenaran selagi tu lah Teoh akan mengekorinya..... walaupun Said pulang ke rumah...

Semak Waktu Solat Dan Marilah Sembahyang..

Prayer Times For 6 Million Cities Worldwide
Country: