Friday, December 4, 2009

Ratusan Ribu berhimpun menyokong kepimpinan Tuan Guru

Pusat bandar Kota Bharu penuh sesak dengan kebanjiran Ratusan ribu lautan manusia menghadiri perhimpunan menyokong kepimpinan Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat di medan ilmu jalan Dato Pati hari ini.

Apa yang jelas ia ratusan kali ganda lebih ramai berbanding demontrasi mendesak Menteri Besar Kelantan meletak jawatan di hadapan Kota Darulnaim Selasa lalu,yang di gerakan oleh geng United MuNkeE .

Biarpun cuaca redup dengan hujan sekali sekala lebat, ia tidak menghalang ratusan ribu rakyat Kelantan hadir menyatakan kasih dan sayang mereka kepada Tok Guru Nik Abdul Aziz.

Ada yang datang dari Besut, Gua Musang, Jeli, Kuala Krai dan negeri-negeri lain bagi meramaikan lagi perhimpunan tersebut.

Pelbagai sepanduk dapat dilihat, ada yang bertulis ‘Kita Sayang Tok Guru Kita’, ‘Kami Menyokong Kepimpinan Tok Guru Nik Aziz’, ‘Royalti bui-builah (bagi-bagilah)’ dan ramai yang memakai lilit kepala bertulis ‘We Love Tok Guru’.

Tidak kurang juga kelihatan ramai anggota polis yang terpaksa berkawal di sepanjang jalan.

Medan Ilmu di Jalan Tok Pati menyaksikan sokongan terhadap kepimpinan Tok Guru Nik Abdul Aziz tidak pernah surut.

Hadir sama anggota-anggota Exco kerajaan negeri, wakil-wakil rakyat, Ketua-ketua Dewan Ulamak PAS Kelantan, Datuk Mohamed Daud dan penduduk bukan Islam serta pemimpin KeADIlan negeri.

Lebih menarik lagi apabila pemimpin masyarakat Cina, India dan Siam turut berucap di hadapan ribuan yang hadir.

Ah Seng mewakili masyarakat Cina menyatakan kaum tersebut di Kelantan dapat hidup aman damai di bawah pemerintahan PAS yang dipimpinan Tok Guru.

“Masyarakat Cina berdiri teguh di belakang Tok Guru. Kami masyarakat Cina menentang keras usaha-usaha pihak lawan yang mahu menjatuhkan Menteri Besar,” katanya diikuti laungan takbir orang ramai.

Tharuman wakil masyarakat India juga menyatakan masyarakat India di Kelantan memberi sokongan tidak berbelah bagi kepada Tok Guru.

Ucapan dalam bahasa Tamil membuat orang ramai menjadi riuh rendah seketika.

Wakil institusi pondok tradisional di Kelantan, Ustaz Awang Yusof dari Pondok Gelang Mas, Pasir Mas secara terbuka meminta rakyat Kelantan tanpa mengira agama dan bangsa memberi sokongan padu kepada Tok Guru Nik Abdul Aziz.

Wakil KeADILan yang begitu bersemangat berucap berkata, ribuan rakyat yang hadir hari ini tidak dibayar sesen pun untuk hadir menyatakan sokongan kepada Menteri Besar tak macam geng United MuNkeE yang sebenarnya di Upah seperti yang di laporkan dalam Akhbar Cabuk Utusan Melalok.

Tidak ada sebuah kerajaan yang bersih di negara ini kecuali Kelantan sepanjang ditadbir Tok Guru hampir 20 tahun sebab itu rakyat dan masyarakat kelantan kini memberikan sokongan dan kesetiaan yangtidak berbelah bagi kepada kepimpinan Tok Guru.

Beliau juga mencabar pemuda UMNO berdebat pada bila-bila masa untuk membincang isu royalti yang menjadi hak milik rakyat negeri ini cuba dinafikan perdana menteri Mat Monggol.


Dalam ucapan Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat hari ini berkata penafian bayaran royalti itu melanggar keadilan asasi.

"Selagi tidak bagi (royalti petroleum), kita doa sampai pecah perut orang itu," kata mursyidul am PAS dengan sorak para penyokongnya.

Nik Abdul Aziz menyatakan hasratnya untuk berdoa sedemikian berhubung keengganan kerajaan persekutuan menyerahkan bayaran royalti minyak kepada Kelantan, sebaliknya sekadar wang ehsan yang di fikirnya rakyat kelantan ini adalah peminta sedekah.

Patutlah Hishammudin si Mat Anchor Beer mengelabah gila - babi bila Tuan guru Doa macam tu,itu baru Tuan Guru doa belum bikin munajat lagi,kalau buat tak tau la alamat memang kena terbalik lah jawapannya kerajaan Mat Monggol ni.
INI AKAN TERJADI SETELAH PERUT DIORANG PECAH


Oleh itu pada geng - geng United MuNkeE yang telah merampas hak rakyat negeri kelantan eloklah di pulang kan sebelum ada perut yang kembung macam kena busung lepas tu pecah berderai.Bila pecah maka kita akan nampak isinya .

2 comments:

perompak harta rakyat said...

Aku Sokong 200% doa Tok Guru pada Mat Mongol..... Kalau doa mati cepat pun lagi baik...

kalau tak dia laki bini boros joli harta rakyat macam harta mak bapak dia yang punye......

Anonymous said...

Syabas Kelantanese...

You guys did a GOOD job, deserved fully support from RAKYAT.

"DO it or NEVER"

Salaam.

Semak Waktu Solat Dan Marilah Sembahyang..

Prayer Times For 6 Million Cities Worldwide
Country: