Tuesday, January 26, 2010

SPRM gagal main kelentong ! Hussein Tidak Bersalah!


Hussein Ahmad Bebas Dengan Ikat Jamin RM1,000Tepat Petang semalam ketika ber"chat" dengan Naib Ketua AMK Shah Alam Mr.S.P SARAWANAN iaitu pegawai pejabat DUN Kota anggerik memaklum akan bergegas ke Putrajaya untuk menjemput Setiausaha Kerja kepada Exco Kerajaan Negeri Selangor YB Yaakob Sapari, Haji Hussein Ahmad, telah dibebaskan pada jam 3.10 petang ini di ibupejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Putrajaya dengan ikat jamin sebanyak RM1,000.


Seperti yang di ceritakan oleh Naib Ketua AMK Shah Alam iaitu En.Ajai Bajan yang sendiri menyaksikan Drama penangkapan Encik Hussien di Pejabat SUK pada petang rabu yang lalu.
SPRM Putar Alam, Penipu..

Pada Rabu lepas di SUK, Mase SPRM nak bawa Abg Hussin ke Putrajaya, ramai rakan2 seperjuangan, lawyer dan pimpinan dah halang dan beritahu jika mahu siasat hanya di pejabat SUK.. Tapi Pegawai SPRM jelaskan bahawa SPRM sudah cukup BUKTI dan Abg Husin bukan Saksi tapi Orang Kene Tuduh dalam proses pendakwaan.. Helah nak heret Abg Husin ke Putrajaya.. Baru Heboh 1 Malaysia.....


Nak iring pun sampai nak bertekak.. Pegawai SPRM melarang kami iring Abg Husin ke Putrajaya.. Tapi kami berkeras iring juga sampai ke Putrajaya.. Kami risau keselamatan Abg Husin walaupun HQ SPRM Putrajaya cuma 3 Tingkat...

Sampai kat sana(kubu mereka) diberitahu bahawa Abg Husin akan direman dan dipasung kat lokap.. Anak2 Abg Husin sampai, bawa ubat Astma dan Kelengkapan peribadi beliau..

Berkawal sampai tengah malam sambil tunggu rakan2 seperjuangan yang datang lambat tapi tetap nak beri sokongan moral dan semangat kepada Abg Husin.. Mase kami nak balik sedih tengok Abg Husin.. Kami cuma dapat borak2 tak sampai 3 minit dengan Abg Husin.. Sombong SPRM ni.. Hanya mampu melambai dan berdoa waktu Abg Husin nak turun lokap..

Waktu balik sepanjang perjalanan terkenang Abg Husin same2 berkempen dulu dan menjadi topik perbualan kami malam itu.. Abg Husin jadi Singa YB Yaakob kerana tak takut dengan ugutan walaupun belum tentu akan menang.. Polis ke, SPR ke Gerak gempur UMNO ke semua boleh diurus oleh beliau.. Yakin Abg Husin akan tabah kerana sudah biasa dengan cabaran..

Terima kasih pada kawan2 lain yang turut hadir beri sokongan moral pada Abg Husin waktu ditangkap, semasa ambil reman di Mahkamah dan waktu dilepaskan

begitulah serba sedikit ulasan dan kisah yang diceritakan oleh Pejuang Muda Pembela Bangsa ini yang begitu rapat dengan Haji Hussien dalam Sama - sama berjuang membela nasib rakyat.
Presiden Persatuan Pegawai-Pegawai Wakil Rakyat Pakatan Rakyat Selangor (Selproa) Abdul Razak Ismail, berkata, antara yang hadir menyambut beliau ialah YB Yaakob Sapari,Naib Ketua AMK Shah Alam yang juga Pegawai Pejabat DUN Kota Anggerik iaitu En.S.P Sarawanan(Apoi), Ketua AMK Kota Raja Azmizam Zaman Huri, dan kaum keluarga beliau serta beberapa pemimpin parti.

Terdahulu, dalam kenyataannya sebelum ini Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, berkata, kerjaan negeri Selangor menyeru SPRM supaya tidak mengamalkan sikap berat sebelah dalam penyiasatan penjawat awam negeri itu.

"Tuduhan SPRM bahawa pemergian seorang pegawai ke China ditanggung oleh kontraktor tertentu juga tidak benar kerana kerajaan negeri yang sebenarnya membiayai kos kunjungan dua hari Haji Hussein itu yang menelan belanja sebanyak RM3,295," kata beliau.

Abdul Khalid sebelum ini melahirkan rasa hairannya berhubung perkembangan terakhir siasatan SPRM yang menggeledah rumah Hussein tanpa waran geledah yang sah.

"Kami mahu SPRM Selangor tampil memberikan penjelesan mengapa hal ini boleh berlaku," kata beliau, ketika mengingatkan SPRM bahawa tempoh siasatan ke atas penjawat awam hanya dibenarkan antara jam 8:30 pagi sehingga jam 6:30 petang sahaja.

Tambah Abdul Khalid, para pegawai SPRM mesti menghormati peraturan berhubung kaedah penyiasatan yang terkandung dalam pekeliling negeri kerana bantahan Peguam Negara Tan Sri Gani Patail sebelum ini, berhubung kesahihan kandungan pekeliling itu masih dalam kes mahkamah.

Gani Macam biasa lah,kalau dah kena dengan gaya MuNkEeE itu memang tak dapat di nafikan maka tindakannya juga adalah tindakan MuNkEeE.Oleh itu pedulikan MuNkEeE ni sebab kes enjin F5E itu seharusnya di jawab dulu oleh MuNkEeE sebelum dia jawab surat pekeliling tuh.

"Maka dalam hal ini, para pegawai SPRM sewajarnya menghormati pekeliling kerajaan negeri itu yang melindungi hak seluruh kakitangannya," katanya ketika mengulas hal serbuan siasatan pegawai SPRM ke atas penjawat awam Selangor, minggu lalu.

Tambahan pula, tambah beliau, penyiasatan SPRM itu melibatkan syarikat yang tidak tersenarai dalam pemberian kontrak aktiviti perlombongan pasir.Ini semua telah menunjukkan yang mana Drama kelentong Suruhanjaya Penipu Rakyat Malaysia telah gagal dalam operasinya dalam merealisasikan skrip yang telah di arahkan oleh Geng United MuNkEeE.


LSS : SEPATUTNYA ABANG LEMAN DAH KASI PENERAJANG SEDAS DUA KAT PEGAWAI SPRM TU SEBELUM DIA BAWAK EN.HUSSEIN PERGI.ABANG LEMAN PATUT SMS AKU DULU BAGI TAU YANG PEGAWAI SPRM DATANG NAK TANGKAP ABANG HUSSIEN.BOLEY KITA RAMAI - RAMAI BEBUDAK AMK TERMASUK SARA,AJAI,SAMAD,YAZID,JIM,BOB,SYAKIR DAN AKU "TRY" CAMPAK DIORANG(PEGAWAI SPRM) DARI TINGKAT 16 BANGUNAN S.U.K....KAH..KAH...KAH...KAH

BAGI DIORANG RASA SIKIT BAGAIMANA RASANYA.


No comments:

Semak Waktu Solat Dan Marilah Sembahyang..

Prayer Times For 6 Million Cities Worldwide
Country: