Lagu Janji dicapati

Loading...

Tuesday, November 17, 2009

-Royalti Minyak : Mat Monggol kelentong kaw - kaw


Ingat Tak lagi persidangan dewan rakyat pada 3hb November yang lalu apabila Mat Monggol menjawab soalan Ahli Parlimen Kubang Kerian YB Haji Sallahuddin Ayub apabila Mat Monggol meng"kelentong"kan bahawa;

"Pada masa ini tidak ada pengeluaran petroleum dalam kawasan perairan negeri Kelantan dan Terengganu. Oleh itu dari segi perundangan, kerajaan Negeri Kelantan tiada ada hak untuk menuntut pembayaran royalti petroleum seperti juga negeri Terengganu"

begitu lah kata - kata kelentong si Monggol yang susah nak di percayai lebih - lebih lagi perkataan Mat Monggol yang kat belakang sekali tu "seperti juga negeri Terengganu" pasal kelentong - kelentong ketua - ketua geng algojo United MuNkeE of Nervous Oldies memang senang kantoi sebab jarak kelentongnya pun tak jauh beberapa bulan dari kenyataan yang berlaku sebelum ini.

Dalam berita The Star 14/12/08 yang bertajuk "Govt agrees to body to handle oil royalty," gambar penyerahan cek wang royalti kepada Menteri Besar Terengganu telah disiarkan. Dengan memohon maaf kepada The Star, saya copy and paste berita tersebut:

Govt agrees to body to handle oil royalty

KUALA TERENGGANU: The Government has agreed to the setting up the Terengganu Investment Authority, a sovereign wealth fund which will manage oil royalty payments to the state.

Deputy Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak said the Cabinet had on Wednesday given the nod to the setting up of the authority with a starting fund of RM10bil.

“The Cabinet will continue to discuss the technical aspects of the setting up the fund at the next meeting,” he said after handing a cheque for RM408.6mil as part of the oil royalty to Terengganu Mentri Besar Datuk Ahmad Said here yesterday.

In good hands: Najib handing over the cheque for part of the oil royalty to Ahmad Said
in Kuala Terengganu Saturday. — Bernama


The amount is the remainder that the state was supposed to get for the 2007-2008 period. The TIA was proposed by Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin as a way to channel part of the oil royalty into a sovereign wealth fund which would be operated by a team of professionals and supervised by foreign bankers and investors.

Tunku Mizan will be the chairman of the TIA board of advisers while the Mentri Besar will be also represented on the board.

Najib said the TIA would utilise oil royalty to invest in Terengganu and other parts of Malaysia.

The authority would also have the mandate to invest globally in bonds to ensure the state’s financial sustainability on a long-term basis.

He said revenue earned by the TIA would be able to complement the state’s income when oil and gas resources were exhausted.

Najib said he was confident that development in Terengganu would take off with the payment of oil royalty directly to the state.

“I hope that the state will utilise the royalty money wisely and make far-sighted development plans,” he said.

Asked whether the Government would now reduce its allocation to Terengganu, Najib said any allocation would be based on the requirement by the state.

“We have to evaluate certain criteria based on the development and per capita income before deciding on quantum of allocations from the Federal Government to the state,” he said.

Earlier in his speech, Najib said the royalty money would be transferred to the state’s treasury via electronic transfer.

“We (The Federal Government) will pay all dues of the oil royalty promptly through the transfer and I anticipate that the state government will not face any obstacles in initiating development projects.”

Memang dah sah Mat Monggol kaki kelentong dan putar - belit,cilok duit dan hak rakyat sana - sini dan lepas tu campak kat dalam poket mama penguin.Kalau Rakyat 1 malaysia tak nampak lagi kelentong power ya..rabbi si MuNkeE sekor ni aku pun tak tahu apa nak cakap...depan - depan mata dah kantoi lagi nak kelentong kaw - kaw lagi.Sekejap dia kata takboleh bagi,sekejap dia kata takde hak keatas itu royalti jadi gambar di atas adalah bukti kelentong si MuNkeE sekor neh.

Esok Mat Monggol kelentong lagi....pas tu kelentong lagi..pas tu kelentong lagi,nampaknya dah sampai ajal Geng United MuNkeE dah nak melingkup maka resmi perlakuan buang tebiatnya ialah kelentong sana - sini.

No comments:

Semak Waktu Solat Dan Marilah Sembahyang..

Prayer Times For 6 Million Cities Worldwide
Country: