Lagu Janji dicapati

Loading...

Thursday, November 5, 2009

Wang Ehsan untuk Pengemis Tapi Royalti adalah Hak Rakyat Kelantan Boodoh!



pelantar1


Kalau 10 tahun dulu isu Hak Royalti minyak yang di lombong di dalam kawasan perairan kerajaan PAS terengganu akan di serahkan terus kepada rakyat negeri terengganu tetapi tak seorang pun tahu kemana wang ehsan tu pergi.Tapi apa yang di ketahui rakyat 1 malaysia tak habis - habis nak di bodohkan dek geng - geng algojo United Monkey of Nervous Oldies ini.Dahulu hak kerajaan PAS negeri Terengganu di nafikan sehabis - habisnya dan di bodohkan rakyat yang mana hasil perlombongan minyak di negeri terengganu itu tak lebih sekadar wang ehsan.Tapi setelah Algojo kembali menawan kembali negeri terengganu baru lah mereka akui pembayaran Royalti itu adalah hak rakyat negeri terengganu.

Kali ini ia terjadi lagi kali ini jiran kepada negeri terengganu yang terkenal dengan jolokan "serambi mekah" dan kita terdengar sekali lagi nyanyian membodohkanrakyat itu berkumandang sekali lagi.Wang Ehsan,perkataan ini yang di ulang semata - mata untuk menafikan hak yang telah di rampas semata - mata nak membodohkan rakyat yang mana perkataan ini di gantikan dengan Royalti semata - mata nak melabelkan bahawa kerajaan negeri kelantan yang menolak wang ehsan ini kononnya tak berterima kasih,tapi yang sepatutnya berterima kasih ialah algojo yang tak sedar diri tu.

Jelas sekali kita lihat mereka datang ke negeri itu dan lombong hasil buminya tanpa menyerahkan walau setitik pun hasil yang harus diberi pada Rakyat negeri itu dan lebih jahat lagi algojo United Monkey of Nervous Oldies menukar istilah Royalti yang bermaksud Hak kepada Wang Ehsan yang bermaksud Sedekah kepada Pengemis.Lihat lah betapa Zalim,Tamak,Rakus dan Sombing si algojo United Monkey of Nervous Oldies yang merampas hak rakyat tanpa memulangkan hasil itu tanpa setitis pun.

Algojo akan kelentong sana,kelentong sini tapi jikalau suatu hari nanti mereka kembali menawan kelantan maka baru lah mangkuk - mangkuk ayun ini akan memberitahu bahawa itu adalah Royalti yang harus di bayar terus masuk ke poket geng - geng algojo mereka di sana.Tapi ingat lah rakyat tak sebodoh mana nak percaya istilah - istilah bangang yang cuma nak di mainkan oleh geng algojo itu kerana rakyat pun boleh fikir dan bezakan apa ituroyalti dan apa itu Wang Ehsan kerana apa?

Kerana Drama yang sama juga lah telah di mainkan sejak 1999 hinggalah 2009,beza nya dulu boleh lah rakyat di bodohkan tapi hari ini tidak lagi sebab dah begitu banyak tembelang algojo yang dah terbongkar dan baunya boleh di hidu dari timur hingga lah ke barat.

No comments:

Semak Waktu Solat Dan Marilah Sembahyang..

Prayer Times For 6 Million Cities Worldwide
Country: